Radio Voorkeur

Kunststof. Pianist Bart van Oort presenteert vrijdag in het Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht de complete pianowerken van Mozart in veertien delen. Hij praat over het Mozartjaar en Mozart de duizendnoot, een vertelconcert voor kinderen over het genie van de componist. Radio 1, 19.04-20.00u.

Praatschaak. Uitzending vanaf het Corus Schaaktoernooi in Wijk aan Zee, waar Hans Böhm met belangstellenden en gasten verschillende schaakproblemen behandelt. Met o.a. eindspelstudie-componist Harold van der Heijden en schrijver Tim Krabbé. Radio 1. 20.04-23.00u.

De avonden. Onder anderen met doventolk Mindy Brown, die niet alleen woorden maar ook muziek voor doven vertaalt. Tevens cabaretier en idealist Jeroen van Marwijk, die praat over het schilderij De toren van Babel van Pieter Bruegel en in het laatste uur is de soulschreeuw van Wilson Pickett te horen. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs reageert op een nieuw rapport over het leengedrag van studenten. BNR, 23.02-24.00u.