Piet Buter technisch manager FC Utrecht

Piet Buter is vanaf half februari de nieuwe technisch manager van FC Utrecht. Buter is de opvolger van Arno Pijpers die vorige maand naar Kazachstan vertrok om daar bondscoach te worden. Buter tekent bij FC Utrecht een verbintenis voor drieëneenhalf jaar.

“Piet Buter past precies in het profiel“, aldus Jan Willem van Dop. Volgens de voorzitter van FC Utrecht heeft de club een bewuste keuze gemaakt voor de langere termijn. “Hij wil het gras niet meer ruiken, heeft geen ambities in het trainersvak. Een man ook met ruime ervaring en veel contacten in de voetballerij. FC Utrecht is zeer content met zijn komst.“

De 56-jarige Buter was in het verleden trainer van Wageningen, Emmen en Eindhoven. Tot voor kort werkte hij als zaakwaarnemer. In die functie behartigde hij onder anderen de belangen van Dirk Kuijt en Stefan Postma. Onlangs verkocht Buter zijn bedrijf Grandstand Football aan compagnon Hakim Slimani. Buter wilde zijn handen volledig vrij hebben voordat hij bij FC Utrecht aan de slag gaat. De aanklager betaald voetbal heeft FC Utrecht een schikkingsvoorstel gedaan van 10.000 euro voor kwetsende spreekkoren tegen Ajax. (ANP)