Palestijnen kiezen hun parlement

Een Palestijnse vrouw brengt haar stem uit in de Palestijnse parlementsverkiezingen in Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever. Het zijn de eerste parlementsverkiezingen sinds 1996 en ook de eerste waaraan de moslimfundamentalistische beweging Hamas meedoet. Volgens opiniepeilingen zal Hamas 30 tot 40 procent van de stemmen krijgen. De fundamentalisten profiteren van de slechte resultaten van het bestuur van president Mahmoud Abbas dat door de min of meer seculiere rivalen van Al-Fatah wordt gedomineerd. De verkiezingen verliepen vanochtend over het algemeen rustig. Gewapende groepen hebben gedreigd de verkiezingen te verstoren, maar de strijders legden bij de stembureaus hun wapens af. (Foto AFP) A Palestinian woman casts her vote in the West Bank city of Ramallah 25 January 2006. Polls opened in the West Bank and Gaza Strip in the only second ever election to the Ramallah-based parliament since the formation of the Palestinian Authority. The poll will see the ruling Fatah faction face the first major test to its hold on power from the radical Islamist movement Hamas. AFP PHOTO/JAMAL ARURI AFP

Pagina 5