Kranten Wegener over op tabloid, 300 banen weg

Zeven regionale dagbladen van Wegener gaan halverwege dit jaar over op tabloidformaat. Daarbij verdwijnen 300 van de 2.000 banen.

Dit heeft de uitgeverij vanmorgen bekendgemaakt. Volgens bestuursvoorzitter J. Houwert komt Wegener tegemoet aan de wens van lezers en adverteerders. Het gaat om de Twentsche Courant Tubantia, De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN/De Stem en de Provinciale Zeeuwse Courant. Samen hebben zij ongeveer 900.000 abonnees.

Houwert zegt dat regionaal nieuws eerste prioriteit blijft in de kranten. “Het wordt niet zoals het huidige AD.“ In het Algemeen Dagblad staat nu eerst algemeen nieuws en dan binnenlands en regionaal nieuws. “Een regionale krant hoort met regionaal nieuws te openen“, aldus Houwert.

Omdat de kranten hetzelfde formaat en dezelfde vormgeving krijgen, kunnen ze met minder mensen worden gemaakt, denkt Wegener. Banen zullen verdwijnen op de redacties en bij de ondersteunende diensten. Houwert sluit gedwongen ontslagen niet uit.