Afghaan gedood

Nederlandse militairen hebben in Zuid-Afghanistan een Afghaan gedood, twee andere Afghanen raakten gewond. Het is voor zover bekend voor het eerst dat Nederlanders betrokken waren bij een vuurgevecht in Zuid-Afghanistan.

Een groepje commando's raakte, volgens een bekendmaking gisteravond van het Nederlandse ministerie van Defensie, betrokken in een vuurgevecht met de inzittenden van een auto, die op hen in dreigde te rijden. De Nederlandse militairen bleven ongedeerd.

Na afloop werd door de Nederlanders een hoeveelheid wapens, munitie en drugs aangetroffen. De betrokken militairen maken deel uit van de groep van 260 commando's en mariniers, die in de omgeving van de Zuid-Afghaanse stad Kandahar sinds vorig jaar deelnemen aan de Operation Enduring Freedom. Er is geen direct verband met de voorgenomen uitzending van 1.200 militairen naar de ISAF-operatie in Uruzgan.