Wennemars krijgt plaatsje bij TVM

De schaatsrel rond Erben Wennemars is voorlopig ten einde. De sprinter die vorige week niet meer welkom was bij zijn ploegleider Jac Orie van Postcodeloterij, heeft tijdelijk onderdak gevonden bij de concurrerende TVM-formatie.

Wennemars gaat zich onder leiding van coach Gerard Kemkers voorbereiden op de Winterspelen in Turijn. Olympisch goud ontbreekt nog op de erelijst van de man die twee keer wereldkampioen sprint is. 'Ik heb mijn energie en tijd hard nodig om in Turijn goed te presteren', zegt hij in een persverklaring.

Coach Orie maakte vorige week bekend dat zijn kopman Wennemars zijn vertrouwen had geschaad en daarom niet meer onder zijn hoede kon trainen. Een paar verzoenende gesprekken leidden niet tot een oplossing, waarna topsportcoördinator Ab Krook een tijdelijke werkgever ging zoeken voor Wennemars die in Turijn op vier onderdelen aan de start verschijnt.

Bij TVM vormt Wennemars tijdens de Spelen een sprintersduo met Beorn Nijenhuis, met wie hij goed kan opschieten. Hij kan in de voorbereiding ook trainen met de allrounders Sven Kramer en Carl Verheijen, met wie hij de ploegenachtervolging gaat rijden in Turijn. Hij verschijnt daar verder aan de start op de 500, 1.000 en 1.500 meter.

Wennemars, die met de sponsornaam van Postcodeloterij op zijn schaatspak zal rijden, hoopt bij TVM de vereiste topvorm terug te krijgen. 'Ik ben door een diep dal gegaan, maar kan me nu gelukkig weer op het schaatsen concentreren', sprak de rijder die dit seizoen nog geen wedstrijd heeft gewonnen.