Televisie Overige Films

Angela's Ashes (Alan Parker, 1999, VS). Haat jegens de roomse clerus loopt als felle rode draad door effectieve verfilming van Frank McCourts bestseller: de kroniek van een Ierse familie uit Brooklyn, die in 1935 remigreert naar Limerick. Het gezin van moeder Emily Watson en grotendeels afwezige drankzuchtige vader Robert Carlyle kampt met armoede, vochtigheid, kou en kindersterfte. België 2 (Canvas), 21.20-23.45u.

The Witchfinder General (Michael Reeves, 1968, GB). Laatste film van jonggestorven filmtalent Michael Reeves is intelligent griezeldrama. Vincent Price speelt titelrol van Matthew Hopkins, fanatiek heksenjager op het Engelse platteland van 1645. BBC1, 1.20-2.50u.

Olsenbanden Junior gär under van (Arne Lindtner Naess, 2003, Noorwegen). In junior-variant van in jaren zeventig succesrijke misdaadkluchten laat een weesjongen zich adopteren. Morgen, Ketnet, België 2, 14.00-15.30u.