Televisie Film van de dag

Life. Film is het verhaal van twee zwarte gevangenen die het grootste deel van hun leven samen opgesloten hebben gezeten en die tijd het grootste deel hebben doorgebracht met kibbelen, ontsnappingen beramen en een wonderlijk soort vriendschap onderhouden. De gevangenen worden gespeeld door de komieken Eddie Murphy en Martin Lawrence, maar je kunt Life geen komedie noemen, in elk geval niet als de meeste Eddie Murphy-vehikels. Deze film is gemaakt naar een idee van Murphy zelf en balanceert tussen de gevoeligheid van The Shawshank Redemption, de woestheid van The Defiant Ones en soms de lichtheid van Out of Sight. Zelfs het onvermijdelijke thema racisme wordt licht behandeld. Als je er eenmaal in zit is de gevangenis zo kwaad niet. Sterker, het zou wel eens kunnen dat de gevangenis de enige plaats is waar Ray en Claude een gevoelige kant van zichzelf kunnen ontplooien.

(Ted Demme, 1999, VS), Veronica 20.30-22.30