Soep voor daklozen tegen kou in Polen

In het ijskoude centrum van Warschau wordt soep verstrekt aan daklozen. Het vriest 's nachts bijna dertig graden in de Poolse hoofdstad. Volgens de politie zijn al zeker 150 Polen doodgevroren. In de meeste gevallen ging het om zwervers die geen verwarmde schuilplaats hebben kunnen vinden. Sommigen werden aangetroffen in portieken, of in zelfgebouwde hutten van karton. Ook een aantal dronkaards werd overvallen door de kou. Foto Reuters A woman eats soup at a food distribution point for homeless people in central Warsaw January 23, 2006. At least 150 Poles have frozen to death so far this winter which has seen temperatures plunging to nearly -30 Celsius (-22 Fahrenheit), police said. The homeless seeking shelter in unheated or makeshift premises as well as inebriated indiviudals overtaken by the cold account for the majority of victims. REUTERS/Katarina Stoltz In het ijskoude centrum van Warschau wordt soep verstrekt aan daklozen. REUTERS