Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver en freelance journalist Gerard Mulder praat over zijn boek De bokkensprong, waarin hij verslag doet van de scheiding - na achttien jaar huwelijk met zijn vrouw - en kiest voor de jongere Laura. Een boek over leeftijdsverschil, de 'vrouwenscanner', jaloezie van leeftijdsgenoten en status. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur vertelt musicologe Philomeen Lelieveldt van het Instituut voor Kunstgeschiedenis en Muziekwetenschap over haar studie naar de muziekprogrammering van de radio. En muziek van de Zuid-Amerikaanse componist Gaspar Sanz. In het tweede uur optredens van Thomas Verbogt, Hélène Gelèns, Jan Rothuizen, Han Buhrs en in het laatste uur onder meer architect Machiel Spaan over dijkhuisjes in Nijmegen en omgeving. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. De voorzitter van de raad van bestuur van de universiteit van Wageningen Aalt Dijkhuizen en binnenkort adviseur van de Chinese provincie Fujian praat over de opzet van de universiteit, internationale oriëntatie en nieuwe functie. Radio 1, 0.04-0.45u.