Hulde en kritiek voor Hirsi Ali

Ongeveer 25 leden van de Arabisch Europese Liga (AEL) demonstreerden gisteren bij de Tweede Kamer tegen de uitverkiezing van politica Ayaan Hirsi Ali (VVD) tot ‘Europeaan van het jaar’. Honderd meter verderop werd Hirsi Ali daarvoor gehuldigd door de organisator van de verkiezingen, het blad Reader’s Digest. Het tijdschrift prees Hirsi Ali om haar „moed en de volharding waarmee zij probeert het lot van onderdrukte islamitische vrouwen onder de aandacht te brengen.” Volgens de jongeren beperkt Hirsi Ali juist de kansen van jonge moslima’s op scholing en werk, doordat zij de islam criminaliseert. Foto WFA WFA30:AEL DEMONSTREERT TEGEN AYAAN HIRSI ALI:DEN HAAG;23JAN2006- Op het Plein voor de Tweede Kamer demonstreerden vandaag zo'n 25 jongeren van de Arabisch Europese Liga 'tegen het beleid van Ayaan Hirsi Ali'. Aanleiding voor de demonstratie was de benoeming van Hirsi Ali door het blad Reader's Digest tot Europeaan van het jaar. Deze benoeming vond honderd meter verder plaats in nieuwspoort. Ayaan Hirsi Ali wordt door Reader's Digest geroemd om haar 'moed en volharding om het lot van de onderdrukte Islamitische vrouwen op de Nederlandse en Europese politieke agenda te zetten'. Volgens de AEL is Hirsi Ali een van de grootste vijanden voor het emanciepatieproces van Moslima's in Nederland en Europa. 'De criminalisering van de Islam door Hirsi Ali en haar pogingen om de uitingen daarvan te beperken belemmeren de scholings -en arbeidskansen van Moslima's', aldus een pamflet van de AEL. WFA/wc/str. Wouter Coomans WFA WFA