Film 'Vent' wint prijs

De korte animatiefilm Vent van Erik van Schaaik is op het Taiwan Interna-tional Children's Film & TV Festival uitgeroepen tot beste animatiefilm. Dat maakte producent il Luster gisteren bekend. Eerder deze maand won de film de prijs voor de beste soundtrack (gecomponeerd door Martin Fondse) op het First International Working Animated Film Festival 'RFAF 2006' in Bosnië-Herzegovina.

In de vijf minuten durende film is te zien hoe een man tegen een krachtige wind probeert in te lopen, maar steeds weer wordt teruggeblazen. Tot hij gezelschap krijgt van een klein meisje met een oplossing - en een nieuw probleem. De film werd in 2005 al zes keer bekroond, onder meer op het Kyoto Kinder Festival en met de juryprijs op het Berlijns Filmfestival. In Nederland werd de film in 2004 genomineerd voor twee Gouden Kalveren.