Bouwman vertrekt bij PCM

Theo Bouwman vertrekt in de loop van dit jaar als bestuursvoorzitter bij PCM Uitgevers, eigenaar van onder meer de kranten NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw en boekenuitgever Prometheus. Naar een opvolger wordt nog gezocht.

Ook maakte de uitgever bekend dat de directeur van Het Financieele Dagblad bij PCM de leiding krijgt over de divisie dagbladen en lid wordt van de raad van bestuur.

Bouwman (61) trad begin 2002 aan en was afkomstig van uitgever Sanoma waar hij de tijdschriftendivisie leidde. Onder zijn bewind is PCM verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Apax. Bouwman blijft ook na zijn aftreden als voorzitter verbonden aan PCM en aan Apax.

De 43-jarige Philip Alberdingk Thijm krijgt vanaf 1 mei dit jaar de leiding over de drie landelijke dagbladen van PCM uitgevers. Bij de FD Media Groep was hij onder meer verantwoordelijk voor de integratie van het radiostation BNR Nieuwsradio en slaagde hij erin de neergang in het abonneebestand van Het Financieele Dagblad om te buigen in groei. 'Alberdingk Thijm moet bij uitstek in staat zijn om de multimediale ambities van PCM verder te versterken en autonome groei van onze dagbladactiviteiten te realiseren', zegt Theo Strengers commissaris van PCM Uitgevers.

PCM: pagina 13