Betalen voor Talpa-serie

Televisiezender Talpa biedt vanaf gisteren de mogelijkheid om tegen betaling programma's te downloaden. In het betaalgedeelte van de sectie 'Programma gemist' op de website van Talpa staan voorlopig alleen nog afleveringen van de politieserie Van Speijk. Per aflevering moet 1,50 euro betaald worden. Betaling is mogelijk via sms, telefoon en creditcard.

Voor de serie Gooische Vrouwen moesten kijkers zich registreren om op internet afleveringen te volgen. Andere programma's, zoals Koppensnellers van Jack Spijkerman, zijn voorlopig nog gratis te bekijken, maar wel alleen in streaming video, dus op de site zelf.

Woordvoerder Maarten van Rooijen van Talpa: 'Omdat we nu afleveringen als download aanbieden, zijn computergebruikers niet afhankelijk van de beschikbare bandbreedte van de provider.' Talpa wil op korte termijn ook programma's via vodcasting verkopen. Hiermee is het mogelijk programma's te bekijken met een draagbare mediaspeler.