Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met actrice Angela Schijf die haar eerste rol speelde als 15-jarige speelde in Goede Tijden Slechte Tijden. Inmiddels heeft zij zich bewezen in de musical 42nd Street, de serie Meiden van De Wit en de film Van God Los. Momenteel speelt ze toert ze door het land in Petits Crimes, een whodunit over het huwelijk. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week aandacht voor Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre (1665-1729). Op haar dertiende schreef ze haar eerste opera. Radio 4, 19.30-20.00u.

Mezzo. Aandacht voor componist John Williams, die het afgelopen jaar vier soundtracks componeerde: Star Wars: Episode Three,War Of The World, Memoirs Of A Geisha en Spielbergs Munich die deze week in première gaat. Verder Jean 'Toots' Thielemans (83), die in de New-Yorkse Carnegie Hall gaat optreden met tal van jazzgrooheden onder wie Herbie Hancock en Al Jarreau. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Architect Frank Tjepkema vertelt over de Huiskamer van de toekomst de nieuwe expositie in het Architectuurinstituut in Amsterdam. Radio 1, 0.04-1.00u.