Koude week

De vrieslucht uit het oosten van Europa heeft ook ons land weten te bereiken. Zo extreem koud als in de Russische hoofdstad Moskou wordt het bij ons echter niet. In Moskou vroor het de afgelopen dagen maar liefst 20 tot 30 graden. Ook in Polen is het koud met temperaturen die plaatselijk tot 30 graden onder nul dalen. De eerste vorstnacht van deze winterse periode leverde in ons land temperaturen op tot plaatselijk min 8. Een stuk 'milder' was het in Zeeland waar het kwik niet lager dan min 1 kwam.

Ook komende nacht wordt het koud. In het gehele land is het helder en staat er iets minder wind. De minimumtemperaturen zullen een fractie lager uitkomen met op veel plaatsen min 5 of lager. Dinsdag wordt het een rustige winterdag. De zon breekt uitbundig tussen de sluierwolken door en het blijft droog. Bij een zwakke tot matige zuidoostelijke wind stijgt de temperatuur in de middag een aantal uren boven het vriespunt. Ook de nacht naar woensdag verloopt koud met temperaturen onder de min 5.

Overdag draait de wind naar het noordwesten en wordt iets zachtere lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. Vanaf donderdag hebben we te maken met droog kwakkelweer. De zon breekt geregeld door, maar van een echte vorstperiode is geen sprake. In de nacht vriest het meestal wel een graadje, overdag dooit het 3 of 4 graden.