Poetin aan het gas

Twee gaspijpen in Zuid-Rusland exploderen, en nu zit na Oekraïne buurland Georgië weer zonder gas. Sabotage door rebellen, zeggen de Russen. ‘Schandalige Russische chantage’, stoomt de Georgische president Saakasjvili. ‘Louter hysterie’, antwoorden de Russen koeltjes. Ik schort mijn oordeel nog even op, maar dit is een aardig spelletje voor gefrustreerde buren van Rusland. Als ze

poetin.jpgTwee gaspijpen in Zuid-Rusland exploderen, en nu zit na Oekraïne buurland Georgië weer zonder gas. Sabotage door rebellen, zeggen de Russen. ‘Schandalige Russische chantage’, stoomt de Georgische president Saakasjvili. ‘Louter hysterie’, antwoorden de Russen koeltjes. Ik schort mijn oordeel nog even op, maar dit is een aardig spelletje voor gefrustreerde buren van Rusland. Als ze elektriciteit hebben tenminste.
Noot: dit spel heb ik gestolen van mijn kantoorgenoot Remco Reiding, die sinds kort ook een weblog bijhoudt. Want bloggen is diefstal.

    • Coen van Zwol