www.nrc.nl

Woordhoek. In Woordhoek, de taalrubriek van Ewoud Sanders, een selectie uit de vele reacties op het thema “uitroepen en tussenwerpsels'. Eigenlijk was het inzamelen van door lezers aangevoerde tussenwerpsels en uitroepen al gestopt, maar na een oproep in het digitale tijdschrift Taalpost, een publicatie van het genootschap Onze Taal in samenwerking met uitgeverij Van Dale, regende het aanvullingen.

Tjakka!

De extra lange aflevering van Woordhoek bevat een selectie uit ruim vijftig reacties. Van “Amai' tot “Jottum' en van ““Tjakka!' tot “Toppie'. En niet te vergeten “Oeps', “Jeminee', “Mieters', “Wow', Überhaupt' en “Duh'.

“Hiermee wordt het onderzoekje wat WoordHoek betreft afgesloten“, aldus Ewoud Sanders, “maar wie verder wil met dit interessante materiaal, mag het zo gebruiken“.

www.nrc.nl/woordhoek

Webcongres. Vleeseters die geen biologisch vlees kopen, moeten niet zeuren over bio-industrie en dierenmishandeling. Dat is de stelling van het Webcongres, www.nrc/webcongres.Zo'n 500 miljoen dieren worden in Nederland gehouden voor de productie van vlees, eieren, melk en bont. Het zijn varkens, kippen, koeien, eenden, konijnen, kalkoenen, vissen en nertsen. Ruim 95 procent leeft in de bio-industrie en komt nooit buiten. Maar dieren zijn levende wezens met gevoel, die je niet als “dingen' mag en kunt behandelen, vindt de Dierenbescherming. Met tal van andere organisaties als Milieudefensie, stichting Wakker Dier, Varkens in nood en Animalfreedom vindt de Dierenbescherming dat er een einde moet komen aan de misstanden in de intensieve veehouderij. Webcongres. Vleeseters die geen biologisch vlees kopen, moeten niet zeuren over bio-industrie en dierenmishandeling. Dat is de stelling van het Webcongres, www.nrc/webcongres.

Zo'n 500 miljoen dieren worden in Nederland gehouden voor de productie van vlees, eieren, melk en bont. Het zijn varkens, kippen, koeien, eenden, konijnen, kalkoenen, vissen en nertsen. Ruim 95 procent leeft in de bio-industrie en komt nooit buiten.

Maar dieren zijn levende wezens met gevoel, die je niet als “dingen' mag en kunt behandelen, vindt de Dierenbescherming. Met tal van andere organisaties als Milieudefensie, stichting Wakker Dier, Varkens in nood en Animalfreedom vindt de Dierenbescherming dat er een einde moet komen aan de misstanden in de intensieve veehouderij.