Televisie Voorkeur

actualiteiten

Nova. Onder meer een reportage uit Amerika van Twan Huys en cameraman Pieter-Jan Krijnen over een Vietnam-veteraan die dagelijks uit een winkel vlak naast een militair wervingsbureau het aantal doden van de soldaten van het Amerikaanse leger in Irak bijhoudt. Het “bureau' is daar niet erg blij mee. Ned.3, 22.10-22.00u.

In De making of Café De Wereld wordt gekeken hoe de bezoekers van Café De Wereld onder wie premier Balkenende en koningin Beatrix op de tekentafel van cartoontekening tot computermodel ontstaan en hoe zij vervolgens tot leven worden gebracht door beweging en stem. Ned. 3, 18.55-19.10u.(Foto Vara) VARA

documentaire

NCRV Natuurlijk - Plattelanders. Natuurserie over kansen en keuzes op het Nederlandse platteland. Uitgestrekte weilanden, omzoomd door slootjes en een kerktoren aan de horizon. Een karakteristiek beeld van Nederland. Maar hoe lang nog? Uiteenlopende facetten van het Nederlandse platteland komen aan bod en gepassioneerde mensen die nauw bij verleden, heden en toekomst van deze gebieden betrokken zijn worden gevolgd. Vanmiddag over de Veluwe. Ned. 1, 17.05-17.30u.

Meer voor minder. Financieel programma waarin ouders hun uitwonende kinderen helpen om hun financiën weer op orde te brengen. De ouders bepalen wat nodig is én wat overbodig is en proberen met de hulp van experts hun kinderen uit de rode cijfers te helpen. Presentatie: Pepijn Bierenbroodspot. SBS6, 18.30-19.00u.

Battlefield Britain. Documentaireserie over 2000 jaar invasies, burgeroorlog en rebellie in Engeland. In 1645 leverden de parlementaire troepen bij Naseby slag met de koninklijke troepen en wonnen. Het was een keerpunt in de Engelse Burgeroorlog en luidde het einde in van het bewind van koning Charles I. Presentatie: Peter en Dan Snow. BBC2, 20.00-21.00u.

Submarine disaster: No escape. De onderzeeër is het meest gevreesde oorlogsschip, maar als het noodlot toeslaat is er geen ontsnapping mogelijk. Wat kan er mis gaan? Met in het tweede uur: Mystery of the Dakar. In 1968 voltrok zich een drama toen een Israëlische onderzeeër met 69 bemanningsleden tijdens haar eerste reis spoorloos verdween. National Geographic, 19.00-21.00u.

kunst

MuseumGasten: Indonesië (2). Een special naar aanleiding van de tentoonstelling Indonesië, de ontdekking van het verleden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Roeland Kooijmans duikt op Bali en Java in de geschiedenis van topstukken op deze tentoonstelling. Ned. 1, 16.30-16.50u.

AMUSEMENT

Herman Finkers: De zon gaat zinloos onder, morgen moet ze toch weer op. Laatste van tweedelige show. Finkers bereidt vanuit de Twentse Schouwburg te Enschede zijn publiek op een combinatie van kolder, onzin en andere geniale flauwekul. Ned. 3, 19.45-21.00

Koppensnellers. Satirisch amusementsprogramma met hilarische fragmenten, bijzondere gasten, een gloednieuw spel en cabaret. Presentatie: Jack Spijkerman. Talpa, 20.00-21.00u.

TV Toppers. Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het NOS Journaal, ontvangt presentator Jos Brink zijn collega's Philip Freriks en Joop van Zijl. Met hoogtepunten uit vijftig jaar NOS Journaal en favoriete momenten van Freriks en Van Zijl. Ned. 1, 21.00-22.15u.

Daar Vliegende Panters. Deze week doet Bertrand herexamen, gaan de vaders zingen bij een popkoor, vindt Roeland zijn geluk en gaan de VMBO'ers lekker rappen. Met Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag. Ned. 3, 22.35-23.05u.

DRAMA

Vuurzee. Nederlandse dramaserie. Osman roept hulp van de Turkse maffia in om Yasmin terug te vinden. Josje raadpleegt een paragnost. Marcel komt achter het geheim van zijn gestorven dochter. Kristel zoekt troost in vreemde armen. Met: Mark Rietman, Carine Crutzen, Emiel Sandtke e.a. Ned. 3, 21.00-21.55u.

SPORT

Studio Sport. Met o.a. Engels voetbal, de WK Sprint in Heerenveen (schaatsen) en tennis: de Australian Open. Ned. 2, 21.50-22.45u.

De Wedstrijden. Samenvattingen uit eredivisie. Onder meer SC Heerenveen tegen Sparta; AZ tegen FC Groningen; Vitesse tegen Willem II, RBC Roosendaal tegen Heracles Almelo. Talpa, 22.45-23.55u.