Sjostakovitsj

Het Koninklijk Concertgebouworkest begon o.l.v. Mariss Jansons met de uitvoering van de Symfonie nr 7 aan een omvangrijk festival rond de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj, een eeuw geleden geboren.

Het Koninklijk Concertgebouworkest begon o.l.v. Mariss Jansons met de uitvoering van de Symfonie nr 7 aan een omvangrijk festival rond de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj, een eeuw geleden geboren.

“In de spectaculaire uitvoering van de Zevende symfonie zocht Jansons het juist in een uitgesproken subtiele opbouw van het eerste deel. Het effect was zenuwslopend, zeldzaam opwindend en nu al historisch. (...) Het beklemmende slot was wel uitbundig was, maar niet triomfantelijk. In die interpretatie is Jansons uniek, wat doet uitzien naar zijn uitvoering van de opera Lady Macbeth van Mtsensk in juni.

Mischa Spel, 20 januari 2005

Zondag 22 januari 14.15 uur live op Radio 4. Festival t/m 2/7. Inl.: www.concertgebouworkest.nl