Radio Voorkeur

OVT. In het eerste uur een speciale uitzending uit café Dudok in Den Haag in het kader van het Winternachtenfestival dat dit jaar het thema Helden van de geest heeft. Een van de hoofdgasten is de schilder en schrijver Breyten Breytenbach die tussen 1975 en 1982 in Zuid-Afrika gevangen heeft gezeten en met wie een uitvoerig gesprek wordt uitgezonden. In het tweede uur o.a. een aflevering in de serie over de pioniers in de alternatieve landbouw en duurzame energie. Radio 1, 10.00-12.00u.

Opium. Schrijver Hafid Bouazza vertelt over zijn nieuwe boekenreeks De Arabische bibliotheek waarvoor hij een keuze maakte uit de klassieke Arabische literatuur. Verder filmer Adri Schrover over zijn film Het Zwijgen waarin een onderzoeker van het Meertens Instituut in de ban raakt van traditionele Drentse moordliederen van rond 1900. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Reconstructie over de ruiming van boerderijdieren naar aanleiding van de uitbraak van de besmettelijke ziekte mond- en klauwzeer in 2001 in Noordeinde, een dorp onder de rook van Kampen. Radio 1, 21.04-22.00u.