Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Discussie over de groeiende boekenberg in Nederland en de vraag of er sprake is van vulgarisering van de Nederlandse literatuur. Schrijfster Manon Uphoff bespreekt A Clockwork Orange van Anthony Burgess en de Vlaamse schrijfster Annelies Verbeke vertelt over haar tweede roman Reus. Daarin schrijft ze over dertigers en hun angst voor het gewone leven. 747AM, 14.02-15.00u.

Opera live: Oorlog en vrede. Uitvoering van Prokovjevs opera naar de gelijknamige roman van Leo Tolstoi door Koor en Orkest van het Bolsjoi Theater onder leiding van Alexander Vedernikov . De opera gaat over de gebeurtenissen rond de inval van Napoleon in Rusland in 1812. Met onder anderen bariton Andrei Grigoriev. Opname gemaakt op 9-12-2005 in het Bolsjoi Theater in Moskou. Radio 4, 19.02-23.00u.

imek 's nachts. Gesprek met judocoach Cor van der Geest over de scheiding tussen vaderschap en coach zijn en of hij zijn zoons de judoka's Dennis en Elco op dezelfde manier toeschreewt als de rest van zijn pupillen. Radio 1, 0.04-1.00u.