Oostenrijker Maier snelste alpineskiër

Austria's Hermann Maier speeds down during the men's super-G FIS World cup in Kitzbuehel 20 January 2006. Austrian Hermann Maier won ahead of Peter Fill of Italy and Hannes Reicheltof Austria. AFP PHOTO/JOE KLAMAR Oostenrijker Maier snelste alpineskiër Kitzbuhel, 21 jan. Foto AFP Hermann Maier won gisteren in het Oostenrijkse Kitzbühel de super-G voor de wereldbeker alpineskiën. De Oostenrijker zette een tijd neer van 1 minuut en 22,97 seconden - vijfhonderdste van een seconde sneller dan de nummer twee, de Italiaan Peter Fill. Het was de zesde keer dat Maier in Kitzbühel triomfeerde. Drie jaar geleden maakte de 33-jarige alpineskiër in het Oostenrijkse skioord een comeback na een zwaar motorongeval, dat hem in de zomer van 2001 bijna een been kostte. Voor Maier was het de tweede overwinning van dit seizoen, na de reuzenslalom in Sölden. AFP