Monsieur Dubois:

`Danceable HARDJAZZ` noemen ze hetzelf en dat dekt de lading heel aardig. `Ze` zijn zes jongens die vanuit hun thuisbasis Rotterdam al heel wat hippe feesten hebben opgeluisterd met hun aanstekelijke muziek. Het kader en de versieringen zijn hedendaags, de composities zijn allemaal van de bandleden zelf, maar ze bouwen onmiskenbaar voort op degelijke en `stokoude` fundamenten. Wie wel eens naar de Messengers van Art Blakey, trompettist Miles Davis of saxofonist Wayne Shorter heeft geluisterd, zal er een heleboel in herkennen.

Monsieur Dubois: Ruff

Het evenwichtspunt van deze band met trompet, saxofoon en twee slagwerkers ligt bij Maarten Meddens die heel breed in de weer is met zijn Fender Rhodes (piano), een instrument dat na zijn verschijning in de jaren `60 bezig is met een opmerkelijke tweede jeugd. Dat het geluidsbeeld bij Monsieur Dubois hartstikke dicht zit, hoort bij het genre: Weense walsers wensen lucht en ruimte, moderne dansers houden van tjokvol.

FRANS VAN LEEUWEN

    • Frans van Leeuwen