Internet Voorkeur

Ecovakantie. Anderhalf jaar geleden startte de Nederlander Paul Lepoutre een natuurbeschermingsproject in Costa Rica: La Tortuga Feliz, de gelukkige schildpad. Het project is gevestigd aan het Caraïbische strand van Costa Rica, in de van de monding van de rivier Pacuare. Het strand is beroemd omdat de vier grootste zeeschildpaddensoorten (Leatherback, Caray, de Groene Schildpad en de Loggerhead) er hun eieren komen leggen. Tot voor kort werden zeeschildpadden en eieren massaal gestroopt en geroofd op het strand in Costa Rica. Nu helpt de lokale bevolking met het bewaken van de eieren en het terugzetten van de schildpadden. Stropen is niet meer nodig omdat het project van Leputre zorgt voor meer werk voor de bevolking. Ze bouwen onderkomens voor toeristen, verzorgen rondleidingen en verbouwen gewassen. Lepoutre, die op de site van het radioprogramma Vroege Vogels een weblog bijhoudt, werkt ook met Westerse vrijwilligers. Deze komen voor een periode van minimaal twee weken en helpen de lokale bevolking bij het bewaken van de stranden.http://vroegevogels.vara.nl www.latortugafeliz.com