Eriksson slaat terug

De geplaagde bondscoach van Engeland, Sven-Göran Eriksson, daagt de Britse boulevardkrant News of the World voor het gerecht. De Zweed voelt zich in zijn eer en goede naam aangetast door een geruchtmakende reportage van het schandaalblad.

Een verslaggever, vermomd als vermogende sjeik, lokte de bondscoach in de val. De anonieme journalist, die in Engeland meerdere undercover-projecten op zijn naam heeft staan, liet aan Eriksson weten dat hij veel geld in het Engelse voetbal wilde pompen.

De Zweedse trainer, die meerdere schandalen in Engeland overleefde, trapte er met open ogen in. Hij sprak openhartig over internationals, gaf aan dat hij na het WK in Duitsland wilde stoppen en liet weten dat hij van plan was, met de hulp van de nep-sjeik, Aston Villa op te kopen.

News of the World berichtte uitgebreid over de zielenroerselen van Eriksson. De Zweed zoekt nu de tegenaanval, omdat zijn vertrouwen ernstig is beschaamd. De hoofdredactie was niet onder de indruk. “Zondag komen we met nieuwe onthullingen“, reageerde een woordvoerder laconiek.