Dayna Kurtz:

Vier jaar geleden werd de Amerikaanse zangeres Dayna Kurtz in Nederland `ontdekt`. Haar lage, mannelijke stem die zich gevoelig om de woorden slingert en de authentieke muziek die teruggrijpt op Americana uit het diepe Zuiden, gespeeld op banjo`s en steelguitar, gaf Kurtz hier te lande een flinke schare trouwe fans.

Dayna Kurtz: Another Black Feather...

Voorafgaand aan een nieuwe tournee door ons land, verschijnt haar nieuwe cd Another Black Feather... Het lijkt alsof Kurtz steeds nostalgischer wordt. De nummers meanderen, en de instrumentatie klinkt antiek: met gedempte trompetten en accordeons.

Dat pakt soms indrukwekkend uit, zoals in het militante, Bertolt Brecht-achtige `It`s The Day Of Atonement`, en in het titelnummer, een ode aan de verdronken stad New Orleans.

In andere nummers wordt Kurtz een beetje sentimenteel (`Right For Me`). Dan krijgt het stoffige geluid van de opnamen een extra antiek effect.

Dayna Kurtz treedt op van 26/1 t/m 5/2, zie www.daynakurtz.com

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho