Televisie Voorkeur

Actualiteiten

Nova politiek. Minister Laurens Jan Brinkhorst (D66) van Economische Zaken en de Kamerleden Diederik Samsom (PvdA) en Paul de Krom (VVD) discussiëren onder meer over kernenergie, alternatieve energiebronnen en het openblijven van de kerncentrale in Borssele. Verder aandacht voor de missie naar Afghanistan, onrust in de Amsterdamse Diamantbuurt en werkloosheid onder allachtonen jongeren. Ned.3, 22.20-22.55u.

documentaire

The Money Programme - The World According to Google. Over de geschiedenis en het succes van Google, het snelst groeiende bedrijf in de geschiedenis dat zeven jaar na de start 120 miljard dollar waard is. Het zoekprogramma wordt dagelijks 250 miljoen keer gebruikt en heeft het leven van miljoenen mensen veranderd; mensen die nu leven in de ,,wereld volgens Google“. BBC2, 20.00-20.30u.

Egypte: De farao en de showman. Gedramatiseerde documentaire over de geschiedenis van de Egyptische archeologie. De Engels-Italiaanse Giovanni Belzoni is ongetwijfeld de meest flamboyante figuur in de 19de eeuwse archeologie van Egypte. Hij sloeg op de vlucht voor de troepen van Napoleon en in 1814 trok hij uit Engeland naar Egypte om een reusachtig beeld van farao Ramses II op te halen. België 2 (Canvas), 21.25-22.20u.

Seconds from disaster: The Hindenburg. Het grootste luchtschip ooit gebouwd was de trots van de nazi-regering. In mei 1937 meerde het aan op vliegveld Lakehurst in New Jersey en vloog in brand. National Geographic, 22.00-23.00u.

praatprogramma

De wereld draait door. Reinout Oerlemans praat over televisie, zowel vóór als achter de camera en over zijn TROS-programma Superster waarin hij een nieuw presentatietalent zoekt. Verder aandacht aan het Nederlands-Mauritiaans onderzoeksteam dat zeldzame botten van de dodo heeft ontdekt. De overleden schrijver Boudewijn Büch zocht heel Mauritius af op zoek naar resten van de uitgestorven vogel. Ned.3, 19.00-19.45u.

De leugen regeert. Aandacht voor de affaire vorig jaar over baby Josepheo waarin de Telegraaf prof. dr. Willem Fetter afschilderde als een bruut. Ook komt het filmpje met kritiek op Dirk Scheringa aan de orde dat de redactie van Woestijruitersvorige week niet uitzond omdat anders Scheringa op zou stappen. Ned.3, 20.20-21.00u.

gezondheid

Vinger aan de pols op locatie. Aflevering in een serie reportages over de speciale kinderpoli in Amsterdam. Vanavond o.a. met de dertienjarige Bas die op controle gaat bij de kindercardioloog en de tweejarige Isabel die onderzocht wordt op overgevoeligheid voor gluten. Ned.2, 20.00-20.30u.

amusement en drama

De premiejagers. Amerikaanse realityserie over de familie Evangelista, van wie de leden gezamenlijk de kost verdienen als premiejagers. Niet alleen over hun avonturen maar ook het curieuze gezinsleven van de negen “bounty hunters'. RTL7, 20.00-20.30u.

Superster. Vierde aflevering waarin de TROS op zoek gaat voor een nieuw presentatietalent. Elke uitzending valt er een kandidaat af. De jury bepaalt wie van de kandidaten afvalt en wie in de finale komt. De kijkers kunnen thuis ook een stem uitbrengen. Ned.2, 20.30-21.25u.

Spooks. Tweede aflevering van een 6-delige Engelse misdaadserie over de activiteiten van de anti-terreur unit van de Britse binnenlandse geheime dienst MI5. Het team ontdekt connecties tussen leiders van een racistische groepering, politici en grote aantallen immigranten die om het leven komen. Ned.3, 21.00-22.00u.

Vreemde kostgangers. Aflevering in een serie waarin mensen iemand met een totaal andere levenswijze te logeren krijgen. Willem en Diana met een paardenmanege en stoere cowboyromantiek krijgen rapper MC Madsen in een smetteloos wit pak en een stapeltje muziek op bezoek. Ned.1, 21.50-22.25u.

sport

Eredivisie live. Rechtstreeks verslag van de partij uit de eredivisie van PSV tegen RKC Waalwijk. Johan Derksen en Marcel Maijer verslaan de wedstrijd. Commentaar is van Leo Driessen en Wim Kieft. RTL5, 20.00-22.45u.

samenleving

Vermist. In dit opsporingsprogramma tracht Jaap Jongbloed vanavond een spoor te vinden van de 27-jarige Selma Ameziane - moeder van drie kinderen - die zaterdag 30 oktober 2004 voor het laatst werd gezien. Deze week heeft de technische recherche haar voormalig huis doorzocht. De politie nam aanvankelijk de vermissing niet serieus. Vanwege echtelijke ruzies met haar man moest de politie vaak tussenbeide komen. Ned.2, 21.30-21.22.25u.