Televisie Overige films

* Silverado (Lawrence Kasdan, 1985, VS). Weelderige hommage aan de western van de jaren vijftig en eerder, toen Goed en Kwaad nog geen relatieve begrippen waren, is een bijna systematische catalogus van clichés en de geneugten van het oude Hollywoodgenre. Kasdan overdondert met web van intriges en opmerkelijke bezetting onder wie Kevin Kline en John Cleese. RTL7, 20.30-23.00u.

* The Devil's Advocate (Taylor Hackford, 1997, VS). Al Pacino fleemt, schmiert, grijnst, gromt en fluistert zoals het een baarlijke duivel betaamt. Maar de briljante jonge advocaat Keanu Reeves wil maar niet in de gaten krijgen dat hij in dienst is getreden bij Satan. Griezelamusement volgens het boekje. Net5, 22.25-1.00u.

Tombstone (George P. Cosmatos, 1993, VS). Western biedt de zoveelste versie van het gevecht dat Wyatt Earp en Doc Holiday op de OK Corral met het bandietengespuis leverden, maar is vooral een abjecte orgie van explosies, valse snorren en verkeerd begrepen romantische clichés. Met Kurt Russell. RTL7, 23.00-1.15u.

* Jealousy Is My Middle Name (Chan-ok Park, 2002, Zuid-Korea). Debuut van Zuid-Koreaanse regisseuse over gecompliceerd overspel in de tijdschriftensector won op het Rotterdamse filmfestival in 2003 een Tiger Award. Journalist werkt voor hoofdredacteur die zijn geliefde heeft ingepikt. Ned.3, 23.35-1.40u.

* The Insider (Michael Mann, 1999, VS). Paranoia-thriller is gebaseerd op geruchtmakend artikel uit Vanity Fair uit 1966 waaruit bleek dat de tabaksindustrie welbewust verslavende stoffen aan sigaretten toevoegt. Russell Crowe speelt de eigenlijke hoofdpersoon: een zenuwachtige kroongetuige die alles te verliezen heeft. Maar alle aandacht wordt getrokken door Al Pacino, die als permanent telefonerende onderzoeksjournalist alle trekken vertoont van de lone rider uit een western. Belgë 2 (Canvas), 23.55-2.30u.