Televisie Film van de dag

Men in Black. Komedies houden van omkeringen die geestig uitpakken. Zo blijken de tabloids in de plezierige sciencefictionkomedie Men in Black betrouwbare bronnen van informatie en zijn de buitenaardse wezens al onder ons. Ze zijn hun eigen planeet ontvlucht, hebben asiel aangevraagd op aarde en lopen er gewoon rond, vermomd als mensen. Zo blijken Sylvester Stallone en Dennis Rodman aliens en is Elvis niet dood maar gewoon terug naar huis. De Men in Black vormen een geheime overheidsorganisatie die het verblijf van de vreemdelingen op aarde in goede banen moet leiden. Voor de film is een genoeglijk ouderwets uiterlijk gecreëerd: de Men in Black dragen zwarte pakken, witte overhemden en zwarte dassen en hun hoofdkwartier ziet eruit als een futuristisch vliegveld uit de jaren zestig. De film zit vol verbale en visuele grappen.

(Barry Sonnenfeld, 1997, VS), SBS6, 20.30-22.30u.

    • André Waardenburg