Sloetskaja heeft Europees record

Lyon, 20 jan. Irina Sloetskaja is gisteravond in Lyon voor de zevende keer Europees kampioene kunstrijden geworden. De bijna 27-jarige Russische bleef in de eindrangschikking na de lange kür haar landgenote Jelena Sokolova en de Italiaanse Carolina Kostner ruim voor. Ze kon zich zelfs een foutje permitteren. Sloetskaja is nu de Oost-Duitse KatarinaWitt en de Noorse legende Sonja Henie voorbij. Beide kunstrijdsters verzamelden in hun carrière zes gouden medailles op EK’s. Met haar overtuigende optreden hield ze bovendien de Russische hoop op de eindzege in alle categorieën, voor de tweede achtereenvolgende keer, levend. (Foto’s AP, AFP) Irina Slutskaya, representing Russia, performs during the Ladies Free Skating program at the European Figure Skating Championships at the Palais des Sports ice rink in Lyon, central France, Thursday, Jan. 19, 2006. (AP Photo/Francois Mori)
Lyon, 20 jan. Irina Sloetskaja is gisteravond in Lyon voor de zevende keer Europees kampioene kunstrijden geworden. De bijna 27-jarige Russische bleef in de eindrangschikking na de lange kür haar landgenote Jelena Sokolova en de Italiaanse Carolina Kostner ruim voor. Ze kon zich zelfs een foutje permitteren. Sloetskaja is nu de Oost-Duitse KatarinaWitt en de Noorse legende Sonja Henie voorbij. Beide kunstrijdsters verzamelden in hun carrière zes gouden medailles op EK’s. Met haar overtuigende optreden hield ze bovendien de Russische hoop op de eindzege in alle categorieën, voor de tweede achtereenvolgende keer, levend. (Foto’s AP, AFP) Irina Slutskaya, representing Russia, performs during the Ladies Free Skating program at the European Figure Skating Championships at the Palais des Sports ice rink in Lyon, central France, Thursday, Jan. 19, 2006. (AP Photo/Francois Mori) Associated Press