Safe Home

Veilig thuis, ver weg van de boze buitenwereld, maakt het Deventer duo Safe Home wonderschone zolderkamermuziek. Voortgekomen uit rockgroep The Nightblooms maar afgeknapt op het vele toeren, vervaardigt Safe Home met geringe frequentie en grote zorgvuldigheid alleen nog cd's voor zichzelf en wie het verder horen wil.

Hun tweede cd The Wide Wide World And All We Know bevat intieme fluisterfolk, kaal van instrumentatie en met toevoeging van mysterieuze Mellotrongeluiden, vooroorlogse knerpsynthesizers en bovennatuurlijke klanken. Met een slag om de arm zou Safe Home tot het überhippe genre van de folktronica gerekend kunnen worden, zij het dat er niets hips is aan hun tijdloze liedjes over onuitgesproken woorden en de maan die door het keukenraam schijnt. Safe Home vangt de stilte tussen de regels, minstens zo mooi als Young Marble Giants het een kwart eeuw eerder deden. Bij Now Here Records uit Alabama, dat het album in de VS uitbrengt, hoorden ze meteen dat dit muziek van internationale klasse is.

Jan Vollaard

Safe Home: The Wide Wide World And All We Know (Now Here Records/Konkurrent)

    • Jan Vollaard