Radio Voorkeur

Kunststof. Zanger Ben Cramer praat over zijn nieuwe jazzy cd met liedjes uit vervlogen tijd. Zijn eerste single verscheen bijna 50 jaar geleden en werd gevolgd door hits als De clown, De oude muzikant en Laat me. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen een gesprek met de Vlaamse dichteres Els Moors over haar dichtbundel Er hangt een hoge lucht boven ons. en het maken van gedichten. In het tweede uur besprekingen van de roman Zelfportret als neger van auteur Martin Schouten en de film Match Point van Woody Allen. In het laatste uur praat fotojournalist Roel Visser met Louis Zaal, directeur van fotopersbureau Hollandse Hoogte. 747AM, 20.02-23.00u.

Radio 4FM: Spotlight. Oud-leider van het Concertgbouw in Brugge en artistiek coördinator voor het Holland Festival Lieven Bertels vertelt over muziek die hem raakt en inspireert. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Sylvia Witteman van wie onlangs haar tweede boek met recepten uitkwam praat over haar leven als schrijfster, kok en echtgenote. Radio 1, 0.04-0.45u.