Op de vlucht voor de VN in Haïti

Een groep Haïtianen vlucht langs het lijk van een man voor naderende VN-troepen in Port-au-Prince. In de sloppenwijk Cité Soleil vielen gisteren opnieuw vier doden. Volgens de bewoners van de wijk waren Jordaanse VN-soldaten hier voor verantwoordelijk. Desoldaten makendeel uit van deVN-missie Minsutah die de rustmoet terugbrengen in het gewelddadige en anarchistische land. Het geweld laait echter op nu er voor komende maand verkiezingen zijn gepland. De stembusgang staat nu op de agenda voor 7 februari, maar is de afgelopen maanden al vier maal uitgesteld. (Foto AP) A Haitian man lies dead while people run for cover as they hear the roaring engines of approaching Jordanian UN troops in an armored vehicle, on a day in which four people were killed and seven wounded in the Cite Soleil slum of Port au Prince, Haiti, Thursday, Jan. 19, 2006. Angry residents blamed the killings on Jordanian peacekeepers who they alleged had earlier fired high-power weapons from armored vehicles that blew large holes through cynderblock dwellings. (AP Photo/Brennan Linsley) Associated Press