Internet Voorkeur

Huidkanker. De 24-jarige webdesigner Lee Jordan uit Birmingham heeft huidkanker. Jordan is geen zonaanbidder. Hij heeft zichzelf altijd goed ingesmeerd met zonnebrandcrème en nooit te lang in de zon gezeten. Toch had hij twee kwaadaardige moedervlekken op zijn arm en zijn been. Toen Jordan erachter kwam dat hij huidkanker had, verbaasde hij zich over het gebrek aan informatie voor jongeren over de ziekte. Daarom besloot de webontwerper zijn eigen site op te zetten. In zijn weblog houdt hij zijn lezers op de hoogte van het verloop van zijn ziekte. Jordan heeft een vergevorderde vorm van huidkanker die zich moeilijk laat behandelen. De webdesigner hoopt dat zijn site ertoe bijdraagt dat mensen naar de huisarts gaan zodra ze een verdachte moedervlek ontdekken. www.leejordan.org.ukNederlanders met huidkanker kunnen ook informatie en lotgenoten vinden op de site van Stichting Melanoom. De site is bedoeld voor patiënten met melanoom of een andere vorm van huidkanker en hun partners, ouders en kinderen. Patiënten kunnen oproepjes plaatsen met vragen over behandelingen. Ook zijn er ervaringsverhalen over het leven met huidkanker en resultaten van wetenschappelijke onderzoek te vinden. De stichting publiceert drie keer per jaar een nieuwsbrief en organiseert informatiebijeenkomsten.www.kankerpatient.nl/melanoom