'Geen rol antisemitisme'

De joodse bewoner in de Amsterdamse Diamantbuurt die onlangs in het nieuws kwam door de overlast van jongeren, laat zich niet wegpesten. 'Ik woon al drie jaar naar tevredenheid in deze buurt', reageerde hij donderdag op de commotie over de nieuwe overlast in de wijk.

De treiterijen vielen volgens hem mee. 'In de oudjaarsnacht is er een baksteen door mijn ruit gegooid. Ook zijn er een paar lege vuurwerkdozen naar binnen gegooid.' Volgens de bewoner zijn er geen bewijzen dat het Marokkaanse jongeren waren die de baksteen en de dozen naar binnen gooiden. 'Ik wil absoluut niet hebben dat Marokkanen hiervan de schuld krijgen.' Van het roepen van antisemitische leuzen heeft hij niets gehoord. 'Ik sliep in die nacht.' In het verleden is hij wel eens uitgescholden, maar daar zijn excuses voor gemaakt nadat hij had gedreigd de politie te waarschuwen. Verder is het aantal pesterijen volgens hem beperkt gebleven tot het ene incident met oud en nieuw.

De bewoner van de Diamantbuurt is geschrokken van alle aandacht nadat het verhaal de wereld in was gekomen. 'Ik vind het onplezierig en wil verder in de anonimiteit blijven.'