Turnhout zoekt weer stadstekenaar

Rotterdam, 19 jan. Het Belgische Turnhout krijgt in 2006 opnieuw een stadstekenaar, die voor 4.250 euro minimaal twaalf tekeningen moet maken. Dit heeft de organisatie Strip Turnhout bekendgemaakt. Vorig jaar had Strip Turnhout naar eigen zeggen een `wereldprimeur` met de benoeming van een stadstekenaar (Koen De Maesschalck). Net als de stadsdichters in verschillende plaatsen moet de stadstekenaar commentaar leveren op gebeurtenissen in de stad. De tekenaar hoeft niet in Turnhout te wonen, maar moet wel ”zich onder te dompelen in het culturele, sociale, economische en politieke leven van de stad”. De tekenaar doorloopt ook een `inburgeringstraject`. De tekenaar staat de auteursrechten op zijn tekeningen af gedurende één jaar, zodat die op ruime schaal kunnen worden verspreid. Geïnteresseerden kunnen tot 9 februari 2006 solliciteren.