Safin wellicht niet in Davis Cup

Het is vrijwel uitgesloten dat toptennisser Marat Safin op 10, 11 en 12 februari mee zal doen aan de Davis-Cupontmoeting in Amsterdam tussen Nederland en Rusland.

De 25-jarige Rus heeft dat desgevraagd laten weten in de Spaanse stad Valencia waar hij werkt aan een terugkeer. Safin moest vanwege een knieblessure ook al de Australian Open aan zich voorbij laten gaan, het grandslamtoernooi dat hij vorig jaar op zijn naam schreef.

De voormalige nummer één van de wereld denkt nog een paar weken nodig te hebben voordat hij volledig is hersteld. “Als je me nu vraagt of ik mee zal doen aan de Davis-Cupontmoeting met Nederland is het antwoord “nee'. Maar pas na de Australian Open zal de selectie echt bekend worden gemaakt“, sprak Safin. “Met alle respect voor tennissers als Sluiter en Wessels maar ik denk eerlijk gezegd dat de ploeg ook wel zonder mij kan.“

De Russen beschikken verder over tennissers als Nicolas Davidenko, Igor Andrejev, Mikhail Joezni en Dmitri Toersoenov. Nederland en Rusland spelen volgende maand in de Amsterdamse Rai om een plaats in de kwartfinales van het landentoernooi. Nederland wist in vier eerdere ontmoetingen nog nooit te winnen van Rusland dat in 2002 de Davis Cup veroverde.

Safin hoopt volgende maand In Marseille of Rotterdam zijn rentree te kunnen maken. De Rus werd begin deze maand als één van de smaakmakers van het komende ABN Amro-toernooi gepresenteerd door oud-prof Richard Krajicek. Safin haalde in 1999 als aankomend talent ooit de halve eindstrijd in Rotterdam, maar wist in de jaren daarna nooit meer een prestatie van formaat neer te zetten in Nederland.

Safin: “Ik kom graag naar Rotterdam. Het is een mooi toernooi met veel publiek. Ik heb daar een paar keer moeilijke lotingen gehad waardoor ik steeds net verloor. Ik kan nu slechts hopen dat ik in Rotterdam zal spelen. We zullen moeten afwachten.“

    • Koen Greven