Radio voorkeur

Kunststof. Gesprek met vertaler Philippe Noble, die een brug sloeg tussen de Franse en Nederlandse cultuur. Hij vertaalde o.a. boeken van Bernlef, Anne Frank, Harry Mulisch, Multatuli, Cees Nooteboom en Leon de Winter. Morgen krijgt hij in Parijs voor zijn vertalingen de eerste Prix des Phares du Nord. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een vooruitblik op de 35ste editie van het Film Festival Rotterdam met festivaldirecteur Sandra den Hamer en filmer Ton van de Lee. In het laatste uur een portret van Hennie Blok, die na de oorlog optrad met Wim Sonneveld en aan diverse radioprogramma's meewerkte. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Directeur van Reclassering Nederland Sjef van Gennip praat over de mogelijkheden islamitische terroristen op het rechte pad te krijgen. BNR, 23.00-24.00u.

Casa luna. Oud-rechter Alex Brenninkmeijer, die 1 oktober begon als nieuwe Nationale Ombudsman, belicht een aantal actuele zaken en pleit voor een andere vorm van het maatschappelijk debat. Radio 1, 0.04-0.45u.