Nu officieel: Kim is in China geweest

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il is onder de indruk van China's economische modernisering. Ook wil hij helpen zoeken naar een vreedzame oplossing voor het conflict over het Noord-Koreaanse kernapenprogramma. Het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA heeft dat gisteren laten weten. Daarmee werd officieel bevestigd dat Kim de afgelopen week per trein naar de Zuid-Chinese provincie Guangdong is gereisd waar hij onder andere fabrieken in Shenzhen bezocht. Volgens het staatspersbureau Nieuw China ging Kim ook naar de Drieklovendam. Afsluitend ontmoette hij in de Grote Hal van het Volk in Peking de Chinese president Hu Jintao. Foto AFP A photo released by China's Xinhua new agency shows Chinese President Hu Jintao (R) shaking hands with North Korean leader Kim Jong Il, inside the Great Hall of the People in Beijing 17 January 2006. North Korea's reclusive leader received a red carpet welcome during an eight-day China visit, meeting top leaders, touring booming Guangdong province and visiting the Three Gorges Dam. AFP PHOTO AFP