Nieuwe soorten gevonden in grot

Amerikaanse biologen hebben maar liefst 27 nieuwe soorten spinnen, duizendpoten en zilvervisjes ontdekt in onderaardse grotten in de Sequoia en Kings Canyon Nationale Parken in de Amerikaanse staat Californië. De dieren blijken zich geheel te hebben aangepast aan de vochtige, donkere omstandigheden. Sommige werden slechts aangetroffen in een enkele “kamer' van een grot. Links op de foto een pseudoschorpioen en rechts een spinnetje dat in de grotten van de Sierra Nevada werden ontdekt. In totaal herbergen de parken 238 onverkende grotten, en daar zijn er nu pas 30 van onderzocht. De ontdekte soorten moeten nog een wetenschappelijke naam krijgen. Foto AP This is an photo of a pseudo-scorpion provided by Zara Environmental that was recently found in a cave in Sequoia National Park and has been identified as a new species of invertebrate. Spiders, centipedes and scorpion-like critters are among the 27 new animal species that biologists have discovered in the dark, damp caves of two Central California national parks, officials announced Tuesday. (AP Photo/Zara Environmental, Jean Krejca via the National Park Service) ** NO SALES **
Amerikaanse biologen hebben maar liefst 27 nieuwe soorten spinnen, duizendpoten en zilvervisjes ontdekt in onderaardse grotten in de Sequoia en Kings Canyon Nationale Parken in de Amerikaanse staat Californië. De dieren blijken zich geheel te hebben aangepast aan de vochtige, donkere omstandigheden. Sommige werden slechts aangetroffen in een enkele “kamer' van een grot. Links op de foto een pseudoschorpioen en rechts een spinnetje dat in de grotten van de Sierra Nevada werden ontdekt. In totaal herbergen de parken 238 onverkende grotten, en daar zijn er nu pas 30 van onderzocht. De ontdekte soorten moeten nog een wetenschappelijke naam krijgen. Foto AP This is an photo of a pseudo-scorpion provided by Zara Environmental that was recently found in a cave in Sequoia National Park and has been identified as a new species of invertebrate. Spiders, centipedes and scorpion-like critters are among the 27 new animal species that biologists have discovered in the dark, damp caves of two Central California national parks, officials announced Tuesday. (AP Photo/Zara Environmental, Jean Krejca via the National Park Service) ** NO SALES ** Associated Press