Meubels

In 1900 begon de net in Delft afgestudeerde ingenieur Johan Pool in Zaltbommel een werkplaats voor moderne meubels en huisraad, Onder den Sint Maarten. Geheel volgens de idealen van de tijd wilde hij artistiek verantwoorde en toch goedkope meubels leveren voor een groot publiek. De meubelen in strakke art nouveaustijl kregen al spoedig internationale faam. Een expositie in de Gasthuiskapel van het Maarten van Rossummuseum toont een mooi overzicht.

In 1900 begon de net in Delft afgestudeerde ingenieur Johan Pool in Zaltbommel een werkplaats voor moderne meubels en huisraad, Onder den Sint Maarten. Geheel volgens de idealen van de tijd wilde hij artistiek verantwoorde en toch goedkope meubels leveren voor een groot publiek. De meubelen in strakke art nouveaustijl kregen al spoedig internationale faam. Een expositie van moderne meubels in de Gasthuiskapel van het Maarten van Rossummuseum toont een mooi overzicht. Onder den Sint Maarten t/m 5 febr Gasthuiskapel, Gasthuisstr, Zaltbommel. Di-zo 13-16u30
In 1900 begon de net in Delft afgestudeerde ingenieur Johan Pool in Zaltbommel een werkplaats voor moderne meubels en huisraad, Onder den Sint Maarten. Geheel volgens de idealen van de tijd wilde hij artistiek verantwoorde en toch goedkope meubels leveren voor een groot publiek. De meubelen in strakke art nouveaustijl kregen al spoedig internationale faam. Een expositie van moderne meubels in de Gasthuiskapel van het Maarten van Rossummuseum toont een mooi overzicht. Onder den Sint Maarten t/m 5 febr Gasthuiskapel, Gasthuisstr, Zaltbommel. Di-zo 13-16u30

Onder den Sint Maarten t/m 5 febr Gasthuiskapel, Gasthuisstr, Zaltbommel. Di-zo 13-16u30