Later opnieuw kouder

Het wordt zachter, maar waarschijnlijk duurt deze periode maar erg kort. Koudere lucht uit het oosten van Europa kan vanaf zaterdag heel voorzichtig richting ons land afzakken. Tot die tijd is het dus aan de milde kant met temperaturen die een aantal graden boven de norm van 5 graden liggen.

Vanavond en vannacht merken we meteen dat het een stuk zachter is dan zo'n 12 uur geleden. Van gladheid is geen sprake, in het noordoosten loopt de temperatuur zelfs op, in plaats van te dalen. Op de meeste plaatsen wordt het niet kouder dan een graad of 7.

Morgen worden de hoogste temperaturen van 8 of 9, misschien wel even 10 graden gemeten. Van een aangename dag kunnen we niet spreken, want een gebied met regen trekt over het land. Alleen in de westelijke provincies breekt in de namiddag de zon nog even door. Ook de wind is goed aanwezig, misschien staat er langs de kust wel even een windkracht 7. Het lijkt dus een wat herfstachtige dag te worden.

Zaterdag is het ook nog niet koud, het wordt 6 tot lokaal 9 graden. Vooral in het noorden vallen een paar buitjes, terwijl de zon ook af en toe wat ruimte krijgt. De wind speelt nog altijd een flinke rol met langs de kust opnieuw windkracht 7.

Vanaf zondag draait de wind naar het zuidoosten en wordt het toch weer kouder. In de nachtelijke uren volgt op veel plaatsen lichte vorst, en overdag wordt het nog maar 2 of 3 graden. De echte kou uit Rusland blijft echter op afstand.