Film `Constant Gardener` grote favoriet bij Bafta`s

Londen, 19 jan. De Britse politieke thriller The Constant Gardener is in tien categorieën genomineerd voor een Bafta Award en is daarmee de grote favoriet voor de belangrijkste filmprijs van Groot-Brittannië. Dit heeft de organisatie British Academy Film Awards vandaag bekendgemaakt. Het homoseksuele liefdesverhaal Brokeback Mountain , dat onlangs de grote winnaar was bij de Golden Globes, is goed voor negen nominaties - evenveel als het raciale drama Crash. Deze drie films dingen mee naar de belangrijkste Bafta, die voor de beste film, samen met Capote - over de schrijver Truman Capote - en Good Night, and Good Luck, een film van George Clooney over de Amerikaanse heksenjacht op communisten in de jaren vijftig. De Bafta Awards worden op 19 februari uitgereikt en gelden als Britse opwarmer van de Oscars, de belangrijkste prijzen in de filmwereld.