Botsing wellicht door legeroefening

Assen, ( Drente ) - 18-01-2006 Kettingbotsing met ongeveer 65 auto's op de A 28 bij Assen. Mist en gladheid werden als oorzaak gegeven. Bij een omvangrijke kettingbotsing op twee rijstroken van de A28 bij Assen waren gisteravond 66 voertuigen betrokken. Twee mensen raakten zwaargewond, vijftien mensen lichtgewond. De politie onderzoekt of een militaire oefening mede oorzaak is van het ongeluk. Op het nabijgelegen oefenterrein Baggelhuizen werd ten tijde van het ongeluk geoefend met rookpotten. Mogelijk heeft deze rook het zicht van de automibilisten belemmerd. Het ongeval vond plaats bij plaatselijke gladheid in combinatie met mist. Automobilisten hebben echter verklaard dat het wel meeviel met de gladheid en de mist. Een getuige over de rook: “Je reed opeens in een witte muur en zag niets meer.“ Een andere getuige spreekt van een “plotseling opkomende mistwolk“. Foto: Sake Elzinga
Assen, ( Drente ) - 18-01-2006 Kettingbotsing met ongeveer 65 auto's op de A 28 bij Assen. Mist en gladheid werden als oorzaak gegeven. Bij een omvangrijke kettingbotsing op twee rijstroken van de A28 bij Assen waren gisteravond 66 voertuigen betrokken. Twee mensen raakten zwaargewond, vijftien mensen lichtgewond. De politie onderzoekt of een militaire oefening mede oorzaak is van het ongeluk. Op het nabijgelegen oefenterrein Baggelhuizen werd ten tijde van het ongeluk geoefend met rookpotten. Mogelijk heeft deze rook het zicht van de automibilisten belemmerd. Het ongeval vond plaats bij plaatselijke gladheid in combinatie met mist. Automobilisten hebben echter verklaard dat het wel meeviel met de gladheid en de mist. Een getuige over de rook: “Je reed opeens in een witte muur en zag niets meer.“ Een andere getuige spreekt van een “plotseling opkomende mistwolk“. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake