BEELDENDE KUNST

Roma PasTot nu toe vormde de modewereld een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaar Roma Pas. Zo fotografeerde ze modeshows waar ze paraderende modellen trachtte vast te leggen vanaf de achterste tribune (Backrow). Ook maakte ze foto's van de bezoekers op de voorste rij, die modieuzer en mediagenieker bleken te zijn dan de mannequins (Frontrow). Het afgelopen jaar bracht Pas een tijd door in de Zuid-Chinese stad Xiamen. In Bureau Amsterdam toont ze de resultaten van dat verblijf. Waar andere kunstenaars wellicht met documentair werk thuis zouden komen, legt Pas met foto's, video's en tekeningen de nadruk op de onmogelijkheid om een eenduidig beeld te geven van haar ervaringen. Kern van haar expositie is de paradox dat, ondanks het feit dat de wereld binnen ieders handbereik is gekomen, onze positie als observator er fragmentarischer op geworden is.

Roma Pas - Here, in China. 22 jan t/m 12 maart Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59. Di-zo 11-17u. Inl 020-4220471, www.smba.nl Roma Pas: Carti under Construction, 2005

Roma Pas - Here, in China. 22 jan t/m 12 maart Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59. Di-zo 11-17u. Inl 020-4220471, www.smba.nl