Zijn benoeming is geen verrassing

Marinus Schimmel (50) is op 1 januari benoemd tot de nieuwe directeur van Stork Work Sphere, één van de drie businessunits van Stork Technical Services, het grootste onderdeel van Stork waar grofweg de helft van de 12.000 werknemers van het bedrijf actief is. De benoeming van Schimmel, tot voor kort regiomanager bij Stork, komt niet uit de lucht vallen. Hij is de grote initiatiefnemer achter de marketingnaam Work Sphere waarmee Stork het onderhoud van aan gebouwen gerelateerde installaties verricht voor bijvoorbeeld brandveiligheid, airco en liften. Technical Services is met een omzet van 1 miljard euro de grootste divisie van Stork, die verder inzet op Food Processing (kippenslachtmachines), textieldruk en het leveren van onderdelen aan de luchtvaartindustrie, alsmede het onderhoud van de vloot Fokker-vliegtuigen die wereldwijd vliegt. De financiële wereld klaagt al jaren dat al die activiteiten van Stork weinig synergie met elkaar vertonen.

    • Elske Schouten
    • Marc Serné