Vietnamees gokt met geld uit staatskas

Vietnam is in de ban van gokschandalen. Gisteren werd opnieuw een hoofdstuk toegevoegd aan het al omvangrijke dossier toen bekend werd dat Bui Tien Hung, directeur op het ministerie van Transport, geld uit de staatskas heeft gebruikt om op Europese voetbalwedstrijd te gokken. Hij spendeerde in totaal 1,8 miljoen dollar. Dung voorspelde in de maand december uitslagen van onder andere Manchester United-Arsenal (inzet 320.000 dollar) en Barcelona-Real Betis (268.000 dollar). Dit schreef de Vietnamese krant Liberated Saigon gisteren.

Het ministerie van Transport wil vooralsnog niet tot maatregelen overgaan. 'We hebben het in de lokale media gelezen', zei een woordvoerder. 'Zodra de politie het bericht bevestigt, zal hij ontslagen worden.'

Eerder arresteerde de politie twee spelers uit de hoogste divisie. Le Quoc Vuong en Pham Van Quyen worden verdacht van het beïnvloeden van wedstrijden. Tevens staan ten minste vijf spelers van het nationale team onder verdenking van sportieve fraude. Zij zouden duels met Myanmar en Maleisië hebben verkocht.