Televisie Film van de dag

The Game. Op de 48ste verjaardag van de rijke bankier Nicholas Van Orton (Michael Douglas) staat zijn jongere broer Conrad (Sean Penn), het zwarte schaap van de familie, op de stoep. Conrad heeft een cadeau, dat Nicholas een ,,profound life experience' zal geven. Nicholas houdt wel van spelletjes en gaat in op de uitnodiging een bezoek te brengen aan het wat schimmige bedrijf Consumer Recreation Services. Vanaf dat moment wordt zijn yuppenbestaan langzaam afgebroken. Hij wordt constant gadegeslagen en niemand is meer te vertrouwen. Zijn leven wordt een nachtmerrie. Het verlies van oude zekerheden wordt mooi gesymboliseerd als Nicholas op een cruciaal moment het slot van zijn koffertje niet meer openkrijgt. David Fincher (Seven , Fight Club) maakt Nicholas' paranoia uitstekend voelbaar en houdt het tempo wurgend hoog.

(David Fincher, 1997, VS), SBS6, 20.30-23.15u., onderbroken door nieuws en reclame.

André Waardenburg

    • André Waardenburg