Rijksmuseum elke vrijdagavond open

Amsterdam, 18 jan. Vanaf 27 januari is het Rijksmuseum in Amsterdam elke vrijdagavond tot tien uur open. Tussen zes en tien uur is er een speciaal programma dat vooral in het teken staat van Rembrandts 400ste verjaardag en wekelijks wisselt. Conservatoren houden een `verhaal op zaal`, er is film, muziek, dans, toneel en gastsprekers vertellen over hun fascinatie voor Rembrandt. Verder zijn de Rembrandt-presentaties, alle schilderijen van Rembrandt uit de collectie van het Rijksmuseum, te bezichtigen en er is gelegenheid iets te eten en drinken. Aan twintig dichters, onder wie Anna Enquist, Bernlef en de Dichter des Vaderlands Driek van der Wissen, is gevraagd een gedicht te maken naar aanleiding van een van deze schilderijen. Tijdens de eerste avondopenstelling op vrijdag 27 januari zullen de dichters hun gedicht bij de schilderijen voordragen.